Jäsenedut

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ:n jäsenenä saat jäsenlehtemme Senioriopettajan kuusi kertaa vuodessa. Kaikki jäsenemme saavat myös OAJ:n taskukalenterin, ellei ole perunut kalenterin tuloa.

Hyväksi kannattaa käyttää myös järjestön alennukset esimerkiksi Teboil-huoltoasemilta, vakuutusmaksuista (Turva tai If), lehtitilauksista, hammashoidon maksuista, silmälaseista, kylpylöistä ja muutamista hotelleista. Jäsenet voivat varata edullisesti myös Holiday Clubin lomaviikkoja. 

Senioriopettaja-lehti

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry julkaisee jäsenlehteä Senioriopettaja. Lehti on entiseltä nimeltään Veteraaniopettaja, ja se on ilmestynyt vuodesta 1999 alkaen.

Lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa: kolme kertaa keväällä ja kolme kertaa syksyllä. Lehdestä saa tietoa ajankohtaisista asioista ja tapahtumista sekä eläkeläisten edunvalvonnasta. Lehti julkaisee myös paljon lukijoiden kirjoittamia tekstejä.

Lehti postitetaan jäsenille Opettaja-lehden välissä. Jäsenemme saavat siis jäsenmaksua vastaan kuusi kertaa vuodessa myös Opettaja-lehden.

OAJ-kalenteri

Seuraavan vuoden OAJ-taskukalenteri postitetaan jokaiselle jäsenellemme – paitsi niille, jotka ovat peruneet kalenterin tulon – kotiosoitteeseen Opettaja-lehden mukana marraskuun alussa.

Kalenteripostituksen mukana ei tule Senioriopettaja-lehteä, ainoastaan Opettaja-lehti.

Kalenterin tulon voit perua täyttämällä verkkosivuillamme olevan lomakkeen, klikkaa tästä >>, tai soittamalla toimistomme numeroon 020 748 9678.

Alennuksia vakuutusmaksuista

OSJ:n jäsenen vakuutusedut poikkeavat OAJ:n jäsenen vakuutuseduista. OAJ:n jäsenyyteen sisältyvät vakuutukset päättyvät heti eläkkeellejäämispäivänä. Nämä vakuutukset ovat liittovakuutukseen sisältyvät vapaa-ajan tapaturma-, matka- ja matkatavaravakuutukset.

OSJ:n jäsen saa alennuksia vakuutusmaksuista kahdesta vakuutusyhtiöstä: Turvasta ja Ifistä. Vakuutukset pitää kuitenkin ottaa itse. 

Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva

Turva tarjoaa alennuksia asiakkuusajan ja jäsenyyden perusteella. Eläkkeellä oleva voi ostaa jatkuvasti voimassa olevan matkavakuutuksen ilman terveysselvitystä (enintään 3 kuukautta kestävälle matkalle). Jatkuva matkavakuutus myönnetään enintään 99-vuotiaalle. Se on voimassa 100-vuotiaaksi asti.

Turvan tarjoama alennus OSJ:n jäsenille on 10 %. Alennuksen saa vapaaehtoisista koti-, auto- ja henkilövakuutuksista. 

Turvassa saa omistaja-asiakasalennusta asiakassuhteen keston perusteella. Yhden vuoden asiakassuhteen jälkeen omistaja-asiakasalennus on 5 %. Omistaja-asiakkuuden jatkuttua viisi vuotta omistaja-asiakasalennus nousee 7 %:iin ja kymmenen vuoden asiakkuuden jälkeen alennus on jo 10 %.

Kun keskittää vakuutuksensaTurvaan, saa uutena asiakkaana heti kättelyssä jäsenalennuksen lisäksi edellä mainitun 7 %:n omistaja-asiakasalennuksen eli säästää vapaaehtoisista vakuutuksista jopa 17 %.

Lisätietoa Turvan vakuutuksista ja eduista saa Turvan asiakaspalvelusta arkipäivisin klo 8–18 numerossa 01019 5110 tai Turvan verkkosivuilta, klikkaa tästä. Lähimmän toimipaikan löydät kätevimmin osoitteesta www.turva.fi.

Opetusalan Seniorijärjestön jäsenille on Turvan verkkosivuilla oma sivu, klikkaa tästä >>

Vahinkovakuutus If

OSJ:n jäsenenä saat Ifistä vakuutusmaksuista alennusta If Etuohjelmassa – jopa 16 %.Vahingottomista vuosista kertyy If Omavastuuetua jopa 160 euroon saakka.

Vapaaehtoinen opettajien Primus-henki- ja tapaturmavakuutus on voimassa senkin jälkeen, kun opettaja siirtyy eläkkeelle. Eläkkeelle jäävän aiempi vakuutus jatkuu automaattisesti niin kauan kun OSJ:n jäsenyys on voimassa tai vakuutusehtojen mukaiseen päättymiseen asti.

Matkavakuutuksista: Alle 70-vuotias opettaja saa enintään 45 vrk kestäville matkoille normaalin vuosimatkavakuutuksen (jatkuva matkavakuutus) ilman terveysselvitystä, kun hän ottaa sen ennen eläkkeelle jäämistä OAJ:n jäsenyyden voimassaolon aikana. Eläkeläiset voivat tietysti aina ottaa määräaikaisen matkavakuutuksen.

Vakuutusta varten tarvitaan terveysselvitys aina kun
• matka kestää yli 45 vrk
• alle 70-vuotias eläkeläinen hakee jatkuvaa matkavakuutusta.

Matkavakuutus korvaa matkasairaudet. Matkasairaus on sairaus, josta selviä oireita on ilmennyt vasta matkan aikana ja joka on lääketieteellisen kokemuksen mukaan saanut alkunsa matkan aikana. Ennen matkaa ilmenneiden sairauksien odottamattomasta pahenemisesta korvataan vain matkalla annettu ensiapuluonteinen hoito enintään yhden viikon ajalta.

Lisätietoja Keskittäjän vakuutuksista ja järjestöasiakkaan eduista saat Ifin numerosta 010 19 19 19 (pvm/mpm) tai lähimmästä Ifistä.

Alennuksia Teboililta

Järjestön jäsenkortilla saa alennusta Teboil-asemilta, Teboil-huoltamoilta ja Teboil-automaattiasemilta lukuun ottamatta nettohintapohjaisia Teboil Express -automaattiasemia.

Jäsenkortissasi on Teboilin tunnus ja magneettiraita, johon on koodattu alennustiedot: bensiinistä ja dieselöljystä 2,1 snt/l, voiteluaineista 10 %, pesuista 5 %, autokemikaaleista 5 % sekä nestekaasutäytöstä 5 %. Alennukset saa, kun antaa jäsenkortin kassalle tai syöttää sen automaattiin ennen varsinaista maksuvälinettä. (Voiteluainealennukset koskevat 10 litran tai sitä pienempiä astioita.)

Etuja Oral-hammaslääkäriasemilta

OSJ:n jäsenet saavat OAJ:n kautta etuja Oral-hammaslääkäriasemilta.  

Syksyn 2018 aikana kaikki Onni Hammas -hammaslääkäriasemat ovat siirtyneet Oral-brändille. Nyt lähes 80 hammaslääkäriasemaa on jäsenistön käytettävissä.

Kun teet ajanvarausta puhelimitse, mainitse OAJ/OSJ, jotta saat samat edut kuin OAJ:n jäsenet.

Näytä vastaanotolla OSJ:n jäsenkorttia, niin saat hyödynnettyä edun.

Ajanvarauksen puhelinnumero on  010 400 3400.

Katso lähin Oral-hammaslääkäriasema tästä 

UUTUUS 2019: Rondo Classic

Rondo Classic on perinteikäs taidemusiikin lehti, joka katsoo myös populaari- ja maailmanmusiikkiin sekä musiikkiteatteriin. Henkilökuvia, ilmiöitä, musiikin historiaa, esitysarvioita, CD-ja kirjauutuuksia.

Lehti ilmestyy painettuna 11 kertaa vuodessa. Koko sisällön ja ajankohtaisen lisämateriaalin tilaajat voivat lukea myös netistä osoitteesta rondolehti.fi

Tilaushinta OSJ:n jäsenille on vuoden 2019 loppuun asti vain 59 euroa - normaalin 96 euron tilaushinnan sijaan. Ensimmäinen vuosi on määräaikainen tilaus.

Edun saa Rondon asiakaspalvelusta puh. 03 225 1948 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@rondolehti.fi

Klikkaa tästä lehden kansi

Alennuksia Sanoma Medialta

OSJ:n jäsenet saavat OAJ:n kautta jatkuvan tilausedun Sanoma Lifestyle lehdistä. Alennus on 40 prosenttia 12 kk:n määräaikaista tilausjaksoista ja 30 prosenttia Kids median lehtien 12 kk:n määräaikaisista tilausjaksoista. Nämä hinnat ovat voimassa toistaiseksi. Etu koskee myös lahjatilauksia.

Lisäksi OSJ:n jäsenet saavat 15 prosentin alennuksen Sanoma Pron Oppi&ilo-verkkokaupan tuotteista, joihin kuuluu esimerkiksi pelejä sekä tekemiskortteja ja -kirjoja.

OSJ:n jäsenet saavat tämän edun OAJ:n kautta. Kirjaudu ensin OAJ:n jäsensivuille tästä

Kirjautumisessa tarvitaan OSJ:n jäsenkortissa oleva jäsennumero. Salasana on sama kuin OAJ:n jäsenyyden aikana. Uuden salasanan voi tilata kohdasta Unohtuiko salasana. Uusi salasana lähetetään joko kännykkään tai sähköpostiosoitteeseen. HUOM! Jotta saat uuden salasanan, pitää jäsentiedoissasi olla oikea kännykkänumero ja sähköpostiosoite.

Jos ohjelma ilmoittaa lähettävänsä uuden salasanan väärään numeroon tai sähköpostiosoitteeseen, ilmoita oikeat yhteystietosi OSJ:n toimistoon numeroon 020 748 9678 tai sähköpostiosoitteen seniorit (at) oaj.fi.

Oikeat yhteystiedot voi ilmoittaa myös OSJ:n verkkosivuilla olevan lomakkeen avulla. Tässä linkki lomakkeseen.

Alennuksia Otavamedian lehtitilauksista

OSJ:n jäsenet saavat OAJ:n kautta alennusta Otavamedian lehtitilauksista. Alennus lasketaan 12 kuukauden määräaikaistilauksen tilaushinnasta, ja sen saa vain uusista tilauksista. Lehtiä voi tilata sekä itselle että lahjaksi. Lehden voi tilata tilaajapalvelusta puh. 09 156 665 ma–pe 8–17. Alennushintaisia lehtiä tilattaessa pitää mainita, että OSJ:n jäseniä koskevat samat alennukset kuin OAJ:n jäseniä.

Otavamedian lehtiä ovat esimerkiksi Suomen Kuvalehti, Seura, Kotiliesi, Anna, Tekniikan Maailma, Kanava, Viva ja Kotilääkäri.

Alennuksia Elixiasta

OSJ:n jäsenet saavat OAJ:n kautta 20 prosentin alennuksen Elixian tarjoamista jäsenyyksistä niillä paikkakunnilla, joilla Elixialla on toimintapisteitä. Alennus annetaan lisätuotteista ja palveluista, jotka ylittävät alueellisen pohjahinnan. Edun saa esittämällä jäsenkortin.

OAJ:n virkistysalueet ja Holiday Club

Opetusalan Seniorijärjestön jäsenet voivat käyttää alla listattuja lomaetuja mainituin ehdoin. Tirvan ja Holiday Club -lomien varaukset tehdään OAJ:n omien varaussivujen kautta. Varaussivustoille voi kirjautua OAJ:n jäsensivujen kautta www.oaj.fi. OAJ:n jäsensivuilta löydät tarvittavat tunnukset, joilla kirjaudut varaussivuille. Varaussivuilla tarkemmat varausohjeet, varaustilanne, hinnat, tietoa RCI-lomista jne.

Tirva
Opetusalan Seniorijärjestö OSJ:n jäsenet voivat käyttää OAJ:n Tirvan virkistysaluetta Valkealassa. Koulujen loma-aikoina työssä olevat opettajat ovat varauksissa etusijalla. Tirvan varaustilanteen näet varaussivuilla kohdasta Tirvan varaukset.

Holiday Club -omistusviikot
Senioriopettajat voivat varata myös vapaaksi jääneitä OAJ:n Holiday Club -lomaviikkoja arvontojen jälkeen. Työssäkäyvät jäsenet voivat varata viikon kahdesti vuodessa ns. arvonnan kautta. Keväällä varataan viikot 23–51 ja syksyllä varataan viikot 52–22. Tieto kulloisestakin arvontapäivämäärästä tulee Holiday Clubin OAJ:n lomaviikkojen etusivulle, ja seniorijäsenet saavat varausoikeuden Holiday Club -lomahuoneistoihin vasta arvontojen jälkeen. OAJ:n omistamien Holiday Club -viikkojen vuokrat ovat alle puolet markkinahinnoista.

OAJ:n Holiday Club -viikkojen varaustilanteen näet varaussivustoilta kohdasta ”Vapaat viikot” (huom. vaatii vielä erillisen rekisteröitymisen, joka neuvotaan HC:n sivuilla). Varauksen pystyy tekemään OAJ:n omistamalle viikolle/ajankohdalle suoraan netistä mainitusta kohdasta "Vapaat viikot". Kun varaus on tehty loppuun saakka, vastauksena tulee sähköposti liitteinään asiakirjat ja laskut.

RCI-lomat
Lomaile RCI:n kautta ympäri maailmaa! RCI-lomakeskuksia on maailmanlaajuisesti yli 5000. RCI:n kautta lomaviikon voi varata jopa 2 vuoden päähän. RCI-yhteyshenkilöiltä voi varata myös lennot ja autonvuokraukset - kaikki samasta paikasta. RCI:n lomakeskusluokitukset vastaavat 3–5 tähden tasoa, huoneistoissa on hyvä varustetaso, lähes kaikissa huoneistoissa oma keittomahdollisuus. RCI-lomien tarkempi esittely, hinnasto ja yhteystiedot löytyvät varaussivuilta kohdasta RCI.

Sekä Tirvan että Holiday Club -huoneistojen varauksiin tarvitset jäsennumeron, joten jäsenkortti on hyvä varata esille.

Lomavarauksia hoitaa Holiday Club Yrityspalvelu, puh. 0300 870 903 (arkisin klo 9.00–15.00), sähköposti yrityspalvelu@holidayclub.fi.

Opettaja-lehden vuositilaus jäsenhintaan

Senioriopettajat saavat Opettaja-lehden silloin, kun Senioriopettaja-lehti postitetaan Opettaja-lehden välissä.

Jos haluat lukea kaikki vuoden mittaan ilmestyvät Opettaja-lehdet, voit tilata Opettajan vuosikerran 30 euron jäsenetuhintaan. Vuonna 2019 lehti ilmestyy 22 kertaa.

Tilauksia ottaan Tampereen Laserma Oy. Laserman yhteystiedot ovat seuraavat: puh. 03 225 1948 ja sähköposti asiakaspalvelu@laserma.fi.

Alennuksia Instrumentariumista ja Nisseniltä 

Instrumentarium ja Nissen tarjoavat OAJ:n kautta OSJ:n jäsenille 25 prosentin alennuksen normaalihintaisista silmälaseista. Optikon tekemän näöntarkastuksen ja silmälasimääräyksen saa veloituksetta. Normaalihintaisista aurinkolaseista saa 15 prosentin alennuksen. Aurinkolasitarjous ei koske Oakleyn laseja. Alennusprosentit eivät koske voimassa olevia myymälöiden kampanjoita.

Tarjous on voimassa toistaiseksi kaikissa Insturmentariumin ja Nissenin myymälöissä. Edun saa käyttöön jäsenkorttia näyttämällä. Kannattaa myös mainita, että OAJ:n etu koskee myös senioreita. 

Naantalin ja Ruissalon kylpylä

OSJ:n jäsenet saavat seuraavat kylpyläedut:

Naantalin kylpylä: OSJ:n jäsenet -15 %:n alennuksen päivän majoitushinnassa  31.12.2019 asti. Huoneita on rajoitettu määrä. Majoitushinnat sisältävät aamiaisen, vapaan saunan ja allasosaston käytön.

Ruissalon kylpylä: OSJ:n jäsenet -15 %:n alennuksen päivän majoitushinnassa  31.12.2019 asti. Huoneita on rajoitettu määrä. Majoitushinnat sisältävät aamiaisen, vapaan saunan ja allasosaston sekä kuntosalin käytön.

Varaukset ja lisätiedot myyntipalvelusta: 02 4455100 ja info@naantalispa.fi tai info@ruissalospa.fi

Alennuksia Imatran Kylpylästä

OSJ:n jäsenet saavat Imatran Kylpylän perushintaisesta hotelli- ja loma-asuntomajoituksesta sekä majoitusvaraukseen yhteyteen varatusta, normaalihintaisesta puolihoito- tai täysihoitoateriasta alennusta arkisin 30 % ja viikonloppuisin pe–su 10 %. Majoitusalennukset eivät koske Chalets- eikä Villas-huoneistoja. Alennukset ovat voimassa muina aikoina paitsi viikoilla 1–2, 8–10 ja 52. Kaikkiin hotelli- ja loma-asuntohintoihin sisältyy aina aamiainen ja Kylpylä Taikametsän käyttö.

Varaukset ja tiedustelut kylpylän myyntipalvelusta ma–pe klo 8–18 ja la klo 9–16, puh. 0300 870 502 tai sähköpostilla myynti@imatrankylpyla.fi. Varattaessa kannattaa mainita, että kyse on OAJ:n liittoedusta, joka koskee myös senioriopettajia. Lisätietoa saat Imatran kylpylän verkkosivuilta, klikkaa tästä.

Alennuksia Holiday Club -ketjusta (esim. hotellit, loma-asunnot)

OSJ:n jäsenet saavat vähintään 15 % alennuksen päivän hinnoista Holiday Club -kylpylähotellien ja -loma-asuntojen varauksista. Kylpylälomaan sisältyy majoitus ja aamiaiset, loma-asuntoihin pyyhkeet, vuodevaatteet ja loppusiivous. Loma-asunnoissa minimimajoitus on 2 vrk. Edun saa kampanjakoodilla OSJ15.

Jäsenetu on voimassa kaikissa Suomen kohteissa: Caribia, Saimaa, Tampereen Kylpylä, Katinkulta, Kuusamon Tropiikki, Salla, Saariselkä, Airisto, Ellivuori, Hannunkivi, Himos, Kalajoki, Naantali, Punkaharju, Pyhä, Pyhäniemi, Ruka, Rönnäs, Tahko, Ylläs ja Ähtäri.

Holiday Club tarjoaa jäsenillemme myös hotellikohtaisia kausittaisia kampanjatarjouksia, joissa alennus on suurempi. Näistä ilmoitamme tarjousten voimassaoloaikana verkkosivujemme etusivulla kohdassa Ajankohtaista.  

Varaukset ja varaustilanteet suoraan netistä holidayclub.fi

Loma-asuntojen varaukset myös puh. 030 68 600 ma–pe 8–18, la 10–15.

Katso kuva Holiday Club Caribiasta, klikkaa tästä

A-lomat

A-lomat on akavalaisten liittojen yhteisjärjestö, jonka palvelut ovat myös senioreiden käytössä:

  • Member+ on A-lomien omistama jäsenetupalvelu. Rekisteröidy käyttäjäksi https://www.memberplus.fi/. Rekisteröitymisessä senioriopettajat voivat valita järjestöksi OAJ:n. Sivuja selatessa kannattaa kuitenkin muistaa, etteivät kaikki OAJ:n jäsenedut koske OSJ:n jäseniä.
  • Lomamökit, katso vaihtoehdot ja vuokraa edulliseen jäsenhintaan www.memberplus.fi

Suomen Hostellijärjestö

OSJ:n jäsenet saavat A-Lomien kautta Suomen Hostellijärjestön tarjoamat jäsenedut esittämällä jäsenkortin. 

Alennusta käytettäessä kannattaa mainita, että OSJ:n jäsenille kuuluvat samat edut kuin OAJ:n jäsenille.

Varaamalla majoituksen jäsenten omasta Hostellit.fi -varausjärjestelmästä jäsenet saavat heti 10 % jäsenalennuksen majoituksesta kotimaan hostelleissa. 

Lisäksi OSJ:n jäsenet voivat ostaa Kansainvälisen hostellikortin alennettuun hintaan 15 € (norm. 20 €).
Kansainvälisellä hostellikortilla saa vähintään 10 prosentin majoitusalennuksen myös kaikissa HI-hostelleissa ulkomailla sekä useita matkailullisia etuja.

Hostellikortilla valittavana on noin 4000 hostellia lähes 90 maassa. Lisätietoja saa Hostellijärjestön verkkosivuilta www.hostellit.fi.

Viking Line

OSJ ry:n jäsenet saavat Akavan kautta Viking Linen risteilyt ja reittimatkat erikoishintaan.

Jäsenetuhintainen risteilyvaraus onnistuu tuotetunnuksella FKKRY ja reittimatkavaraus tuotetunnuksella FVRES joko nettisivujen kautta tai Viking Linen myyntipalvelusta, puh. 0600-41577.

Lisäksi on mahdollista käyttää myös kausittain voimassa olevia arvokuponkitarjouksia, etu kaudesta riippuen jopa 50 % päivän hinnasta, tuotetunnus FPKRY/FPREIT.  http://www.vikingline.fi/akava

Tallink Silja Oy

Tallink Silja tarjoaa OSJ:n jäsenille etuja vapaa-ajan matkustamiseen Club One -kanta-asiakasohjelman kautta. Club One on palkitseva kanta-asiakasohjelma, jossa on kolme tasoa: Bronze, Silver ja Gold.  Kun liityt Tallink Siljan Club One -kanta-asiakasohjelmaan, pääset jäsenetuna suoraan ohjelman Silver-tasolle.

Club One asiakkaaksi liitytään osoitteessa www.clubone.fi/erikoisliittyminen. Liittyminen tapahtuu OSJ:n sopimusetunumerolla, joka on 39570. Mikäli olet jo Club One -jäsen, nykyinen kanta-asiakasnumerosi pysyy voimassa. Jos olet Bronze-tason asiakas, pääset Silver-tasolle.

Ilmoita Club One -kanta-asiakasnumerosi, maininta jäsenyydestäsi ja OSJ:n sopimusetunumero sähköpostitse osoitteeseen erikoisliittymiset@tallinksilja.com. Sinut  rekisteröidään näin sopimusetuasiakkaaksi ja postitetaan tarvittaessa Silver-tason kortti. Huomioithan, että etu on henkilökohtainen ja kertaluonteinen. Lisätietoa tasomääritelmistä saa osoitteesta www.clubone.fi.

Matkojen hintatiedot ja varaukset: puh. 0600 152 68, ma–pe 8–20, la 9–17, su 10–18 (1,75 €/vastattu puhelu + aina pvm/mpm). Tallink Silja pidättää oikeudet muutoksiin.

Tallink Silja tarjoaa etuja vapaa-ajan matkustamiseen Club One -kanta-asiakasohjelman kautta. Club One on palkitseva kanta-asiakasohjelma, jossa on kolme tasoa: Bronze, Silver ja Gold.  Kun liityt Tallink Siljan Club One -kanta-asiakasohjelmaan, pääset jäsenetuna suoraan ohjelman Silver-tasolle."

 

 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki

020 748 9736 ja 020 748 9678
seniorit (at) oaj.fi
Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.