Blogi 

Tervetuloa OSJ:n blogin pariin
Blogin kirjoittajat ovat OSJ:ssä aktiivisesti toimivia jäseniä. Aiheet ovat kirjoittajien itse valitsemia ja mielipiteet ovat kirjoittajien omia. Millaisia ajatuksia kirjoitus herätti? Voit jakaa ajatukseksi kommentoimalla.  Kirjoittamasi kommentti, nimesi, sähköpostiosoitteesi näkyvät tällä blogi-sivustolla. Tietoja ei tallenneta; ne näkyvät vain tällä sivustolla. Voit jättää täyttämättä ne kohdat, joita et halua näkyviin tälle blogi-sivustolle.

Mielensäpahoittaja
21.10.2014 08:23

Kylämme auditorio täyttyi illalla ääriään myöten noin kahdestasadasta katsojasta, kun siellä näytettiin elokuva Mielensäpahoittaja. Paikkakunnalla toiminut elokuvateatteri on lakannut jo kauan kauan sitten, kuten myös leipomo, kolme pankkia, sekatavara-, kirja- ja lyhyttavarakauppa.

Eikä lista lopu tähän. Lakkaamassa on maaliskuussa sairaala, joka muutetaan hoitopaikoiksi, ja sairaat viedään lähikunnan tiloihin. Keväällä lakkautetaan ammattiopisto, joka siirtyy Jyväskylään. Samalla loppuu todennäköisesti pari linja-autovuoroa.

Ainoa, jota ei todennäköisesti voida lakkauttaa, on vanha kirkko, sillä se on UNESCOn suojeluksessa.

Tämän kaiken kirvoitti mieleeni eilisiltainen elokuvakerhokeskuksen vierailu. Onko sitten ihmekään, että ihminen mielensä pahoittaa?

Mutta murheet sikseen.  Olen reipas senioriopettaja, joka on lähdössä parin päivän päästä yhdistyksemme retkelle Gösta Serlachiuksen uudistettuun taidemuseoon ja seuraavassa kuussa iloiseen teatteritapahtumaan.

Me aktiiviset eläkeläiset pyöritämme osaltamme paikallista bussifirmaa. Emme jämähdä paikoillemme tai menneeseen vaan katsomme luottavaisesti tulevaan. Pidämme huolta itsestämme ja muista. Ja yritämme kovasti olla pahoittamatta omaa tai toisen mieltä.

Eeva Liisa Salmijärvi

Läntisen Keski-Suomen senioriopettajien puheenjohtaja
OSJ:n hallituksen jäsen


( Päivitetty: 21.10.2014 08:27 )<< TakaisinKommentti

Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Roskapostisuojaus: Paljonko on viisi plus kuusi?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Ei kommentteja
 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki

020 748 9736 ja 020 748 9678
seniorit (at) oaj.fi
Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.