Blogi 

Tervetuloa OSJ:n blogin pariin
Blogin kirjoittajat ovat OSJ:ssä aktiivisesti toimivia jäseniä. Aiheet ovat kirjoittajien itse valitsemia ja mielipiteet ovat kirjoittajien omia. Millaisia ajatuksia kirjoitus herätti? Voit jakaa ajatukseksi kommentoimalla. Kommenttisi, nimesi, sähköpostiosoitteesi näkyvät tällä blogi-sivustolla. Tietoja ei tallenneta. Voit jättää täyttämättä ne kohdat, joita et halua näkyviin tälle blogi-sivustolle.

Toiminnallinen senioriopettajan harrastus kesätapahtumissa
18.02.2021 14:05

Satoi kaatamalla, kun me järjestyksenvalvojat seisoimme Kaustisen Kansantaiteen Keskuksen portilla. Kansanmusiikkifestivaali viikko oli meneillään. Organisaation hallituksen puheenjohtajan määräyksestä olimme ministeriä vastassa. Tilaisuuksien turvatasoa nostetaan aina, mikäli esim. korkea-arvoinen poliitikko osallistuu tilaisuuteen. Auditoriossa oli alkamassa jokakesäinen kulttuuriseminaari, johon vuosittain kutsutaan maan johtavia politikkoja. Nyt paikalle oli tulossa valtiovarainministeri Jutta Urpilainen. Varapääministeri!

Kyllä sen kohta pitäisi olla täällä.
Nyt taitaa tulla!
Ei - tuohan on pieni japanilainen auto. Opastetaan se eteenpäin!
Missä viipyy ministerin musta auto?

Olin perustanut oululaisen järjestysvalvojayhdistyksen Möljän Turva ry:n 2014 ja eläköityessäni vuotta myöhemmin näihin hommiin oli aikaa enemmänkin. Monella yhdistyksen jäsenellä oli opettajataustaa - jostain syystä. Olimme tunnettu toimija alalla. Keikkoja oli Oulun lisäksi Kainuuta ja Keski-Pohjanmaata myöten.  Itse olin Kaustisella nyt jo kymmenettä kertaa ja tehtäviin kuului suunnitella, vastata ja hoitaa alueen liikenteenvalvontaa ja ohjausta. Sitä alkoi ikään kuin kuulua jo kalustoon.  Festivaaleilla toimii vuosittain yli viitisenkymmentä järjestyksenvalvojaa. Vuodesta toiseen moni palaa uudelleen. Yhteishenki on mahtava ja me puhummekin ”Kaustisen hengestä”.

Miten minä sen Katri Helenan tunnen?
Katso vaikka ohjelmalehtisestä!

Kysymys kuului korviini radiopuhelimesta. Olin antanut ryhmämme juniorille eli lukiolaispojalle tehtäväksi avata esiintymislavan portti Katri Helenan autolle ja turvata taiteilijan saapuminen. – Samassa eteemme pysähtyi pieni punainen auto. Olin jo menossa autoa kohti hätistämään sitä pois, kun auton ikkuna avautui.

Onkos se kulttuuriseminaari täällä? Minun pitäisi tulla puhumaan sinne.
Tervetuloa Her..Rouv..ministeri ja anteeksi, etten heti huomannut teitä.
Minne minä ajan autoni?
Teille on paikka merkitty tuonne pääoven eteen.
Minä ajan tuonne missä muutkin autot ovat!

Niin ministeri kaarsi päättäväisesti yleiselle parkkipaikalle ja minä juoksin perässä. On ne ajat muuttuneet, mietin itsekseni. Ennen oli isot mustat autot ja Kekkonen. Toisaalta tämä on turvallisempi ja kansanomaisempi vaihtoehto. Saattelin ministerin sateenvarjon alla kokoustiloihin.

Se tuli se Katri Helena. Oli kyllä erinäköinen kuin kuvassa, mutta opastin sen kahville.
Hyvin toimittu!
Menehän sinäkin kahville!

Radiopuhelin vaikeni ja siirryimme Keski-Pohjanmaa-areenalle Katri Helenan konserttiin järjestyksenvalvojiksi.

Kaustisen viikko sujui nopeasti monissa konserteissa ja liikenteenohjauksessa. Aamulla käskynjakoon ja illalla pehkuihin. Liikuntaa tuli ihan itsestään. Mahtavaa oli tavata tuttuja ja kuunnella esityksiä sekä opastaa kansainvälisiä vieraita. Ajaessani Oulua kohti lauantaiyönä tunsin syvää tyytyväisyyttä. Ensi kesänä taas uudestaan! Me teimme sen taas yhdessä! Hyvä me!

 

 

Juhani Suopanki, OSJ:n hallituksen jäsen
<< TakaisinKommentti

Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Roskapostisuojaus: Paljonko on kuusi miinus neljä?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Ei kommentteja
 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki

020 748 9736 ja 020 748 9678
toimisto (at) osj.fi
Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.