Blogi 

Tervetuloa OSJ:n blogin pariin
Blogin kirjoittajat ovat OSJ:ssä aktiivisesti toimivia jäseniä. Aiheet ovat kirjoittajien itse valitsemia ja mielipiteet ovat kirjoittajien omia. Millaisia ajatuksia kirjoitus herätti? Voit jakaa ajatukseksi kommentoimalla.  Kirjoittamasi kommentti, nimesi, sähköpostiosoitteesi näkyvät tällä blogi-sivustolla. Tietoja ei tallenneta; ne näkyvät vain tällä sivustolla. Voit jättää täyttämättä ne kohdat, joita et halua näkyviin tälle blogi-sivustolle.

Me käymme joulun viettohon...
13.12.2018 14:37

Jouluvalmistelut ovat nyt kiireisimmillään. Lapset kirjoittelevat joulupukille lahjatoiveitaan. Kaupat pommittavat erilaisilla lelukuvastoillaan. Meidänkin Elsa, 5 vuotta, huomasi yhtäkkiä, että oli u n o h t a n u t merkata yhteen mainokseen haluamansa lelut!

Se siitä joulun kaupallisuudesta. Minä toivoin lapsena suklaalevyn, ananaspurkin ja jonkin uuden vaatteen, joka päällä oli kiva lähteä iltamyöhällä hautausmaalle kynttilöitä ihastelemaan. Mitä mahtaisi nykyajan lapsi tuumata ananaspurkista lahjapaketissa?

Kotona siivoillaan, leivotaan ja valmistellaan jouluruokia. Komeroita ei kuitenkaan tarvitse järjestää juuri nyt, ellei sitten halua viettää joulua komerossa!

Nyt on aika sytytellä jouluvaloja ja polttaa kynttilöitä tämän ankean harmauden valaisemiseksi.

Olemme mietiskelleet ystävien kanssa, mikä tekee joulun. Onko se puhdas koti, piparintuoksu, kynttilänvalo, lahjojen paketointi, perinteinen jouluruoka vai kiireetön yhdessäolo perheen ja sukulaisten kanssa? Kuuluuko joulupöytään riisipuuro, lipeäkala, kinkku vai kalkkuna....

Jokaisessa perheessä on omat perinteensä joulun tunnelman luomiseksi. Minun lapsuudenkodissani joulupöytään kuuluivat erilaiset suolakalat, sienisalaatti, lipeäkala, karjalanpaisti, kinkku, imelletty perunalaatikko sekä lanttu- ja porkkanalaatikot. Jälkiruokana oli hedelmäsalaatti. Puuro sekametelisopan kera syötiin aamulla. Nykyään sentään jaamme ruokalajit eri päiville.

Vaikka lahjojen määrää on yritetty järkeistää, niin kyllä lasten jännittynyt odotus ja riemu pukin tullessa saavat vanhemmatkin virittymään joulusadun tunnelmaan.

Mikä tekee Sinulle joulun?

Luo tunnelma juuri omalla tavallasi!

Tunnelmallista joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta 2019!

Arja Jääskeläinen 

OSJ:n hallituksen jäsen

Hyvinkään-Nurmijärven Senioriopettajien pj.

 

 


( Päivitetty: 13.12.2018 14:46 )<< TakaisinKommentti

Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Roskapostisuojaus: Paljonko on viisi plus kahdeksan?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Kommentit

Kiitos joulumuistelusta ja maisteluista !

Jotenkin mileeni nousi joululaulu "Kaks´vain valveill´on puol´ isoa !" muiden tonttujen nukkuessa ...

HYVÄÄ JOULUA itse kullekin säädylle... TV/KJ

- Kari J. - 14.12.2018 15:42

Kommentoi


 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki

020 748 9736 ja 020 748 9678
seniorit (at) oaj.fi
Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.