Blogi

Blogin kommentointi
Kun kommentoit blogia, ota huomioon seuraavat seikat. Kirjoittamasi kommentti, nimesi, sähköpostiosoitteesi ja antamasi www-sivun osoite ovat julkisia ja näkyvät tällä blogi-sivustolla. Tietoja ei tallenneta mihinkään muuhun rekisteriin, joten ne näkyvät vain tällä sivustolla.

Kohdat eivät ole pakollisia. Voit jättää täyttämättä ne kohdat, joita et halua näkyviin tälle blogi-sivustolle.

 

Rohkeutta, senioriopettajat!
12.02.2014 13:42

Kirjoitan elämäni ensimmäistä blogia. Uskoisin olevani mitä tyypillisin senioriopettaja – ehkä sillä poikkeuksella, että minun piti hakea netistä apua siihen, mikä blogi oikeasti on! Määritelmiä oli vaikka kuinka paljon, mutta mieleiseni oli verkkopäiväkirja. Blogin pitoon kuuluu myös spontaanius ja henkilökohtaisuus. Voisin siis aloittaa blogini vaikka seuraavasti: ”Rakas päiväkirjani” tai ”Hyvä päiväkirjani”. Koska tässä päiväkirjassa ei ole lukkoa, on oltava varovainen, mitä kirjoittaa. Monet ovat ladanneet verkkosivuille kuvia ja tekstejä, joita ei voi sieltä koskaan poistaa. Näiden sivujen ylläpitäjä onneksi tyhjentää sisällön aika ajoin!

Vuoden loppu ja alkuvuosi on yhdistyksissä kiireisintä aikaa. On koottava edellisen vuoden toimintakertomus ja rakennettava uusi mahdollisesti entistä parempi suunnitelma. Tilitkin on hyvä saada lopputarkastukseen ja talous tasapainoon tehtyjen suunnitelmien kanssa.

Me täällä pohjoisessa rakastamme tätä meidän omaa yhdistystämme.  Tänne OSJ:n sivuille toimme ensimmäisinä toimintasuunnitelmamme kaikkien nähtäväksi. Emme pane pahaksemme, jos siitä kopioidaan ideoitamme. Tällä hetkellä se on vielä raakile, mutta valmistunee ennen vuosikokoustamme lähes lopulliseen muotoonsa. Toimintasuunnitelmakin voi elää spontaania elämää! Siihen yleensä lisätään tapahtumia, harvoin poistetaan. Tarkoituksemme on rakentaa ohjelma, joka kokoaa mahdollisimman monta jäsentä yhteen, kenet lounaan  – kenet matkustelun merkeissä. Kunpa vielä tavoittaisimme ne jäsenet, jotka katsovat kaihoisasti ikkunasta ulos, mutta eivät uskalla tulla mukaan!

Tulin valituksi yhdistyksemme puheenjohtajaksi kolme vuotta sitten melkein vahingossa. Jotta en olisi todellinen vahinko, antauduin tehtävääni suurella innolla. Olen saanut lukemattomia uusia ystäviä, laajentanut maailmankuvaani ja harrastuspiiriäni valtavasti.  Puheenjohtaja ilman hyvää sihteeriä, taloudenhoitajaa ja hallituksen muita jäseniä, on aika onneton. Olen iloinen ja nöyrästi kiitollinen, että joukkomme on mitä mainioin.

Onneksi OSJ tarjoaa koulutusta ja yhdessäoloa yli maakuntarajojen. Jotta yhdistyksien tulevaisuus olisi turvattu ja uudet ihmiset voisivat astua aikanaan keskeisiin tehtäviin, tarvitaan koulutusta. Sitä on onneksi luvassa syksyn koulutuspäivillä. Sitä ennen tapaamme Riihimäellä. Ohjelmassa on senioriopettajapäivien tarjoamaa virkistystä sekä OSJ:n vuosikokous. Jokainen tilaisuuden järjestävä yhdistys tekee aina parhaansa, jotta jäsenet eri puolilta Suomea saavat intoa ja uutta tietoa ajankohtaisista asioista. Luennoitsijat ovat korkeaa laatua. Mikä voisi olla paremmin? Riihimäen senioriopettajapäivillä odotan itse tapaavani vanhoja tuttuja ja saavani myös uusia ihmiskontakteja.

Netistä huomasin, että vuosittain valitaan Vuoden blogisti. Viime vuonna tittelin sai juristi Jukka Kemppinen, jolla on yli 3 000 postausta. Luettuanne hänen älykkäitä, yhteiskunnallisia kirjoituksiaan jätätte ehkä itse bloggaamatta. Niin oli vähällä käydä minullekin. Lupasin kuitenkin kokeilla, eikä tämä käynyt yhtään kipeää. Pilkut ja muut äidinkielen kammotukset on matemaatikolle kauhu, mutta onneksi ei tarvitse kirjoittaa kaunolla.

Toivon mahdollisimman monen uskaltautuvan näille sivuille. Rohkeutta, senioriopettajat!

Kerttu Ståhlberg
OSJ:n hallituksen jäsen
Länsi-Pohjan senioriopettajien puheenjohtaja

Kuvassa Länsi-Pohjan yhdistyksen hallitus.
<< TakaisinKommentti

Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Roskapostisuojaus: Paljonko on seitsemän plus seitsemän?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Kommentit

Kiitos kaikille blogiani kommentoineille. Mukavaa, että tätä sivustoa seurataan. Toivotaan, että moni uskaltautuu mukaan kirjoittamaan niin meitä senioreita kiinnostavista aiheista kuin myös vielä työelämässä olevia opettajia koskevista asioista. Mielipiteiden vaihto rikastuttaa elämää. Ystävänpäiväterveisiä Aristoteleen sanoin: "Ystävyys on elämän tärkeimpiä asioita. Kukapa tahtoisi elää ystävittä, olkoonkin hänellä kaikki muu hyvä." Kerttu

- Kerttu - 13.2.2014 10:13

Hei
Olipas mukava blogikirjoitus. Jatkoa odotellaan.
Terveisiä Mäntyharjustta,portista savolaiseen maisemaan.

- Raija Paavola - 11.2.2014 16:21

Kiva blogikirjoitus :-)

- Saila Rintee - 11.2.2014 15:11

Kirjoitathan Kerttu toistekin!

- RK - 11.2.2014 14:27

Yhtä hyvää kaupunkia, kuin Riihimäki saa hakea asemavälin vähintään. Suunnitelmien esillepano on tätä nykyaikaa. Blogisti saa seurajia, kun kertoo tv-uutisia enemmän. Opetusalalla väännetään kättä yleiskoulun uskonnosta, ammatillisen ajantasaisuudesta, ammattikorkeakoulujen yhdistymistä, ja ulkomaalaisten vapaista koulutuspaikoista korkeakouluissa. Kuntaliitosten mukana on tullut päällekkäisiä koulutusrakenteita, joiden purkaminen henkilökemioineen vie aikansa.

- pentti pajari - 7.2.2014 13:36

Kommentoi


 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki

020 748 9736 ja 020 748 9678
seniorit (at) oaj.fi
Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.