Blogi

Blogin kommentointi
Kun kommentoit blogia, ota huomioon seuraavat seikat. Kirjoittamasi kommentti, nimesi, sähköpostiosoitteesi ja antamasi www-sivun osoite ovat julkisia ja näkyvät tällä blogi-sivustolla. Tietoja ei tallenneta mihinkään muuhun rekisteriin, joten ne näkyvät vain tällä sivustolla.

Kohdat eivät ole pakollisia. Voit jättää täyttämättä ne kohdat, joita et halua näkyviin tälle blogi-sivustolle.

 

Vuoden alun ajatuksia
13.01.2014 14:03

Vuoden alun ajatuksia

Tammikuu on ehtinyt puoleen väliin tätä kirjoittaessani ja aurinkokin pilkistelee ihmeeksi. Valo lisääntyy myös vastasataneen lumen myötä. Helsingin Paloheinässä aloitettiin jo hiihtoladun lumetus. Liikuntamahdollisuuksien parantaminen on minusta hyvää verovarojen käyttöä. Liikunta ja ulkoilu ylläpitävät ruumiin hyvinvointia ja mielen pirteyttä erinomaisella tavalla.

Me suomalaiset olemme tottuneet neljään vuodenaikaan ja odotamme lumen tuloa asiaankuuluvana tapahtumana. Toisin on joissakin muissa maissa: lumentulo on katastrofi, joka sulkee koulut ja sotkee liikenteen. Me otamme rauhallisesti, mutta syytä on varautua muuttuneisiin keliolosuhteisiin hyvin kengin ja liukuestein!

Vuoden ensimmäisenä aamuna heräsin hyvällä mielellä. Ei ollut kiire minnekään, vointi oli hyvä ja yllättävä tyytyväisyyden tunne lehahti päälle. Elämä on näin eläkeläisellä ajoittain ihan mallillaan, ja on hyvä jos sen sattuu huomaamaan!
Ei tämä eläkeläisen maailma kuitenkaan vielä ihan valmis ole. OSJ:llä ja muilla eläkeläisjärjestöillä on tehtävää ikääntyvien edunvalvonnassa heikkenevien taloussuhdanteiden paineessa. Meitä yli 65-vuotiaita on Suomessa jo yli miljoona. Jos nämä kaikki vaikka äänestäjinä saataisiin puhaltamaan yhteen hiileen, meidän etujamme ei voisi ohittaa tai heikentää. 

OSJ vaikuttaa myös Valtakunnalliset eläkeläisjärjestöt VENK ry:n kautta. OSJ:n nettisivujen edunvalvonta-osiosta voi lukea ajankohtaisista asioista, ja myös mihin asioihin VENK on ottanut kantaa. Viime vuonna annettiin lausunnot eläketulon verotuksesta, SOTE-uudistuksesta ja työeläkeindeksityöryhmän loppuraportista. Työn alla on lausunto ehdotuksesta asumistukilain muuttamiseksi. Helmikuussa VENK vierailee eduskunnassa ja keskustelunaiheena on mm. vanhuspalvelulain toteutus.  Olisi varmaan hyvä, jos VENKin järjestöpohjaa pystyttäisiin laajentamaan. Se viisasten kivi pitäisi löytää.

Eläkeläisten edunvalvonnan ohella OSJ:n tehtävä on virkistystoiminnan ja yhteydenpidon järjestäminen jäsenille. Tätä puolta hoitavat lähinnä paikallisyhdistykset. On tärkeätä saada ihmiset liikkeelle ja osallistumaan. Vireyttä lisää ja ylläpitää se, että ei jämähdetä kotiin niin kauan kun vielä liikkeelle kyetään.

Lisää elämää vuosiin, toivottaa OSJ:n kotisivujen etusivu!

Liisa Fräki
OSJ:n hallituksen jäsen ja Valtakunnalliset eläkeläisjärjestö VENK ry:n sihteeri
<< TakaisinKommentti

Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Roskapostisuojaus: Paljonko on kahdeksan plus seitsemän?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Kommentit

Minusta asia on juuri päinvastoin. Koska meitä on niin paljon, etumme pitää sovittaa taloudelliseen tilanteeseen. En halua sanoa ääneen veikkaustani siitä, mitä se tarkoittaa.

- Väinö Lantela - 28.1.2014 01:10

Kommentoi


 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki

020 748 9736 ja 020 748 9678
seniorit (at) oaj.fi
Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.