Lounaisrannikon Senioriopettajat voitti Voimaa ruuasta -palkinnon

Lounaisrannikon Senioriopettajat järjesti vuonna 2019 kaksi ruokakurssia yhdessä kokkiopiskelijoiden kanssa. Nyt yhdistys sai tunnustusta, kun Gerontologinen ravitsemus Gery ry palkitsi kurssit vuoden Voimaa ruuasta -tekona.

Palkintona LRSO saa toimintatonnin. Valinnan tehnyt raati piti LRSO:n kurssia ylivoimaisesti parhaana. LRSO:n kurssissa yhdistyivät ainutlaatuisella tavalla ikääntyvien ravitsemus, yhdessä syöminen ja sukupolvien välinen yhteistyö. Palkintoraati arvosti erityisesti nuorten ja senioreiden tuomista luontevasti yhteen ruoan ympärille.

Lounaisrannikon Senioriopettajien (LRSO) hallituksen jäsen Irjaleena Tikkanen kertoo, että Vireyttä ruuasta -kurssi sai niin innostuneen vastaanoton, että niitä piti järjestää kaksi. Viime marraskuussa pidetyt kurssit muistuttivat osallistujia myös siitä, miten paljon hyvinvointia yhteinen ruokailu tuo arkeen.

LRSO aikoo järjestää jäsenille lisää ruoka-aiheista ohjelmaa toimintatonnin avulla tänä vuonna.  Ideoita on paljon miesten kokkauskurssista luontoretkeilyn ja ruokailun yhdistämiseen. 

LRSO oli jo pidempään pohtinut ikääntyvien ravitsemukseen liittyvän tapahtuman järjestämistä. Kun OSJ otti ikääntyvien ravitsemuksen vuoden2019 teemaksi, LRSO huomasi otollisen hetken koittaneen. Kurssit suunnitteli yhdistyksen oma jäsen, kotitalousalan ammattilainen Marja Lamminen.

– Kokkaus oli iloista ja innokasta. Opiskelijat nauttivat silminnähden, kun pääsivät opastamaan meitä senioriopettajia, muistelee Tikkanen.

Voimaa ruuasta -palkinnon kävivät vastaanottamassa Irjaleena Tikkanen (vas.), Marja Lamminen ja Seija Kestilä.

 


« Takaisin

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki

020 748 9736 ja 020 748 9678
toimisto (at) osj.fi
Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.