OSJ:n ansiomerkit ja pöytästandaari

Ansiomerkkien myöntämiskriteerit

OSJ:llä on kolme ansiomerkkiä: kultainen, hopeinen ja pronssinen. Paikallisyhdistykset voivat anoa pronssista ja hopeista ansiomerkkiä.

Myöntämiskriteerit ovat seuraavat:

Kultainen ansiomerkki

Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää valtakunnallisen järjestön (OSJ:n) tärkeimmissä johtotehtävässä toimineelle henkilölle.

Hopeinen ansiomerkki

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää vähintään neljä vuotta paikallisyhdistyksen puheenjohtajana/sihteerinä tai vähintään viisi vuotta muuna vastuullisena yhdistyksen toimihenkilönä aktiivisesti toimineelle henkilölle; lisäksi henkilö on mahdollisesti toiminut valtakunnallisen järjestön hallituksen varsinaisena jäsenenä tai varajäsenenä.

Muiden kuin puheenjohtajien ja sihteerien osalta kannattaa muistaa, että yleensä ensin myönnetään pronssinen ansiomerkki ja vasta sitten hopeinen ansiomerkki.

Pronssinen ansiomerkki

Pronssinen ansiomerkki voidaan myöntää muutoin paikallisyhdistyksessä pitkään aktiivisesti toimineelle henkilölle.  

Ansiomerkkien anominen

Ansiomerkkien myöntämisestä päättää OSJ:n hallitus.  Anomukset osoitetaan hallitukselle ja lähetetään toiminnanjohtajalle toimistoon. Anomiseen voi käyttää valmista lomaketta (siirry lomakkeeseen ») tai tehdä vapaamuotoisen anomuksen. Anomuksessa kerrotaan lyhyesti ansiomerkin saajan nimi ja ansiot eli miten ja kuinka kauan on toiminut järjestössä ja/tai paikallisyhdistyksessä.

 

Pöytästandaari

Lisäksi järjestöllä on pöytästandaari. Sen myöntämisestä päättää hallitus tapauksittain. Se voidaan myöntää painavista syistä myös muille kuin OSJ:n jäsenille.

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki

020 748 9736 ja 020 748 9678
toimisto (at) osj.fi
Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.