Täällä julkaistaan OSJ:n Facebook-sivulle nostettuja juttuja tai lisäjuttuja Senioriopettaja-lehdestä.

Lehti 3/2019

Aulikki Ristojan elämään on aina kuulunut shakki. Mikä pelissä oikein viehättää? Kolmesti shakin suomenmestaruuden voittanut Aulikki kertoo mielenkiintoisista kokemuksistaan shakkilaudan ääressä.
Lue lisää klikkaamalla kuvaa!

 

Lehti 2/2019

OSJ:n ja Gery ry:n välillä on kuluvana vuonna yhteistyösopimus Voimaa ruuasta -hankkeessa.
Mikä on Gery ry ja mistä hankkeessa on kysymys, selviää yhdistyksen toiminnanjohtaja ETT dosentti Merja Suomisen haastattelusta.
Lue lisää klikkaamalla kuvaa.

Lehti 1/2019

OSJ sai tarmokkaan järjestösihteerin Tuula Laineesta. Lue lisää, klikkaa kuvaa.

Lehti 6/2018

Lue, mitä opettajaksi opiskelivat kokivat opintomatkallaan kuohuvassa Prahassa 1968. Klikkaa kuvaa, niin pääset lukemaan tekstin.

Lehti 5/2018

Syyskuussa vietettiin Helsingissä valtakunnallisia senioriopettajapäiviä. Ennen senioriopettajapäiviä oli OSJ:n koulutuspäivä, jossa yhtenä vierailijana oli kirjailija Virpi Hämeen-Anttila. Käy lukemassa tapahtumasta juttu. Klikkaa kuvaa.

 

Lehti 4/2018

Syksyn ensimmäisestä Senioriopettaja-lehdestä voimme lukea pohjoismaisten kollegojemme ajatuksia ja näemme tuokiokuvia OSJ:n järjestämistä pohjoismaisista päivistä.

Lue lisää, klikkaa kuvaa.

Ulla Rieland Tankasta nauttimassa Porvoon auringossa yhdessä OSJ:n hallituksen jäsenten Arja Jääskeläinen (keskellä) ja Arja Keltomäen kanssa. 

Lehti 3/2018

Kesäkuun Senioriopettajassa teemme matkan entisajan koulunkäyntiin. Oppaana on koulumuseota eläkepäivillään hoitava Arja Ahlsved.

Lue lisää, klikkaa kuvaa. 

 

Lehti 2/2018

Lue varatuomari Matti Norrin ohjeita siitä, millaisia asiakirjoja kannattaa laatia tulevien vuosiensa varalle. Klikkaa kuvaa. 

Lehti 1/2018

"Sivistys on erimielisyyksien ja erilaisuuden ymmärtämistä ja hyväksymistä. Se on kykyä toimia jonkin asian js ihmisten puolesta."

Lue lisää emeritusprofessori Juhani Aaltolan ajatuksia sivistyksestä ja opettajuudesta. Klikkaa kuvaa.

 

Lehti 6/2017
"Vanheneminen on erilaista kuin nuorena kuvittelee." Käy lukemassa filosofian tohtori Marja Saarenheimon ajatuksia vanhemisesta. Haastattelu on Senioriopettaja-lehdessä 6/2017.  

 Lue lisää, klikkaa kuvaa.

Lehti 5/2017
Käy lukemassa, miten ekaluokan nassikasta tuli modernin kouluun luoja. Rehtori emeritus Arto Nykäsen haastattelu löytyy Seniorioriopettaja-lehdestä 5/2017.  Lue lisää, klikkaa kuvaa.

 

Lehti 4/2017
Käy lukemassa, miten teologian tohtori Niko Huttunen kumoaa väitteet siitä, että luterilaisuus näkyisi suomalaisessa yhteiskunnassa vain joissakin juhlahetkissä.

Lue lisää, klikkaa kuvaa. 

 

 

 

 

 

Lehti 3/2017

Joen Severin toiminnanjohtaja Tuula Jokiranta kannustaa perustamaan tietotekniikan opintopiirejä.

Lue lisää, klikkaa kuvaa.

 

Lehti 2/2017

Suomalaisen naisen ääni on ei aina ole kantanut historiankirjoituksiin. Puutetta paikkaamaan perustettiin Naisen Ääni -sivusto. Lue lisää, klikkaa tästä.

Lehti 1/2017

Etelä-Savossa alueen ammattikirjoittajien tekstejä heijastetaan valoteokseksi kaupunkitilaan. Hanke on osa Suomen 100-vuotisjuhlakampanjaa. Senioriopettaja Osmo Ukkosen teksti on mukana tässä valoteoksessa. Lue lisää, klikkaa tästä. 

 

 

 

 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki

020 748 9736 ja 020 748 9678
seniorit (at) oaj.fi
Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.