Täällä julkaistaan OSJ:n Facebook-sivulle nostettuja juttuja ja lisäjuttuja Senioriopettaja-lehdestä. Pääset lukemaan kunkin jutun klikkaamalla kuvaa!

 

Lehti 4/2021: OSJ:n hallitus 2021 - 2023 

Huhtikuun lopulla pidetyssä Opetusalan Seniorijärjestön vuosikokouksessa valittiin järjestön hallitus vuosiksi 2021 - 2023. Hallitusta johtaa samassa kokouksessa puheenjohtajaksi valittu Pekka Koskinen. Uusia jäseniä hallituksessa on kaikkiaan yhdeksän. Hallituksen varsinaiset jäsenet kertovat tässä koosteessa itsestään, taustastaan, luottamustehtävistään sekä tavoitteistaan OSJ:n hallitustyöskentelylle. Tämä juttu aukeaa otsikkoa klikkaamalla.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lehti 4/2021: Senioriopettaja rakentaa kansainvälistä joulumuoribrändiä 

Hailuoto on tänä ja viime kesänä loistanut lähes kaikkien lehtien "nämä kohteet on nähtävä Suomessa" -listojen kärkipaikoilla. Oulun edustalla sijaitsevassa saaressa on vilkkaan matkailijavirran lisäksi tuhat vakituista asukasta ja lisäksi paljon kesäasukkaita. Heistä yksi on saaren keskellä punaisessa talossa kesiään viettävä senioriopettaja, majakkaopas ja Mrs Santa Claus Finland Ritva Rundgren.Tämä juttu aukeaa otsikkoa klikkaamalla.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lehti 3/2021: Pitkänlinjan järjestömies puheenjohtajaksi

Iso ja rauhallinen mies, joka on suuttunut elämässään vain kerran, sanoo OSJ:n uusi puheenjohtaja Pekka Koskinen, kun häneltä pyytää kuvausta itsestään. Johtajakokemusta Koskisella on teinivuosista lähtien. Opetuslan järjestöyhteydetkin alkoivat jo 1970-luvulla. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lehti 2/2021: Erkki Kangasniemi luopuu puheenjohtajuudesta - "nyt on sopiva aika"

Erkki Kangasniemi haluaa antaa OSJ:n johdossa tilaa uudelle puheenjohtajalle. Kaiken kaikkiaan 43 vuotta ammattijärjestötoimintaa on hänen mielestään riittävän pitkä aika. Alun perin hänen piti mennä OAJ:n toimistolle töihin vain kolmeksi kuukaudeksi ja silloin aikanaan sekin tuntui pitkältä ajalta olla pois rehtorin työstä.

 

Lehti 1/2021: Yhteisöasumista ihmisistä pitäville ihmisille

Kutkuttaako ajatus kiinteästä, päivittäisestä yhteisöstä nyt vielä työelämän jälkeen? Helsinkiläisyhdistys Aktiiviset Seniorit rakennuttaa jo kolmatta yhteisöllistä kerrostaloa samanmielisille ihmisille.

Lehti 6/2020: Uutisia alueilta
Minkälaista paikallistoimintaa eri puolilla Suomea on tänä syksynä ollut tarjolla koronatilanteen edelleen jatkuessa? Pyysimme yhdistyksiä kertomaan kuvin ja sanoin syksyn kohokohdista. Lehti 5/2020: Raha ei ratkaissut

Eläkkeelle siirtyminen on yksi ihmisen elämänkulun merkittävistä siirtymistä. Valtiotieteiden tohtori, Katri Halenin väitöstutkimus korostaa yksilön elämänkokonaisuuden näkökulmaa ja vanhenemista yksilöllisenä prosessina. Lue lisää klikkaamalla kuvaa.Lehti 4/2020: Soutelu ja meri tuovat mielenrauhaa ja voimavaroja

Useimmilla meillä on jokin rakas kesäinen harrastus. Raisiolainen Saila Rintee nauttii soutelusta,
josta hän löytää monia ulottuvuuksia. Lue lisää klikkaamalla kuvaa!
Lehti 3/2020: Positiivisuuden voima 

LT Katri Hamusen kirjoitus "Lääkärin lausumia" -palstalla antaa vinkkejä myönteisen elämänasenteen kehittämiseen. Esimerkiksi: "anna toisille positiivista palautetta" tai "valitse viikon tähtihetki". Lue juttu klikkaamalla kuvaa.Koronaruno , kevät 2020

Iiri Heinilän ja Eeva-Maija Nousiaisen kannustava ja toivoa välittävä runo lukijoidemme iloksi. Teksti on kirjoitettu yhteistyössä etänä. 
Lue runo klikkaamalla kuvaa.


Lehti 3/2020: Digineuvoja sydämen asialla 

Senioriopettaja Alpo Paavola on viime syksystä lähtien toiminut vapaaehtoisena digineuvojana Hyvinkään sairaalassa. 
Lue lisää klikkaamalla kuvaa!

Lehti 2/2020: Kuvaristikoiden teko intohimona

Senioriopettaja-lehden kuvaristikoiden takaa löytyy ankaraa ajatustyötä rakastava senioriopettaja Brigitta Kalpa, joka työvuosinaan opetti englantia. Lue lisää klikkaamalla kuvaa!

Lehti 1/2020: Joen ja yhdeksän kukkulan kaupunkiin tutustumassa

Kolmisenkymmentä kulttuurista ja matkailusta kiinnostunutta Oulun seudun senioriopettajaa lähti kulttuurimatkalle Prahaan.
Lue lisää klikkaamalla kuvaa!

Lehti 6/2019: Ilmastonmuutoksesta on mahdollista selvitä

Professori Markku Ollikaisen mukaan Suomi on noussut ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa eturivin maiden joukkoon. Teknologian kehittyminen on
suureksi avuksi. Ollikainen pitää nuoria merkittävänä muutosvoimana.
Lue lisää klikkaamalla kuvaa!Lehti 5/2019: OSSO järjesti hienot päivät

Valtakunnalliset Senioriopettajapäivät järjestettiin Oulussa 14.–15.9.2019. Monipuolinen ja kiinnostava ohjelma veti Hotelli Lasarettiin noin 300 osallistujaa.
Lue lisää klikkaamalla kuvaa!Lisäjuttu lehdessä 5/2019 julkaistuun Ikäihmisten olot Perämeren rannoilla -juttuun

Oulun vanhusneuvosto teki tutustumismatkan ikäihmisten palveluihin ja asioiden hoitoon Perämeren kierroksellaan kesäkuussa 2019. Oulun seudun senioriopettajat ry:n puheenjohtaja ja Oulun vanhusneuvoston jäsen Juhani Suopanki kirjoitti kierroksesta matkakertomuksen. Lue lisää klikkaamalla kuvaa!


 

Lehti 4/2019: Vanheneminen on elämän täydentymistä

Senioriopettaja-lehti pyysi OSJ:n toiminnanjohtaja Kirsti Lehtiseltä ajatuksia ikävuosien karttumisesta, hän täytti syyskuussa 60 vuotta. 
Lue lisää klikkaamalla kuvaa!Lehti 3/2019: Shakkia ikä kaikki

Aulikki Ristojan elämään on aina kuulunut shakki. Mikä pelissä oikein viehättää? Kolmesti shakin suomenmestaruuden voittanut Aulikki kertoo mielenkiintoisista kokemuksistaan shakkilaudan ääressä.
Lue lisää klikkaamalla kuvaa!

 

Lehti 2/2019: Tuo esiin ikääntyneiden ravitsemuskysymykset

OSJ:n ja Gery ry:n välillä on kuluvana vuonna yhteistyösopimus Voimaa ruuasta -hankkeessa.
Mikä on Gery ry ja mistä hankkeessa on kysymys, selviää yhdistyksen toiminnanjohtaja ETT dosentti Merja Suomisen haastattelusta.
Lue lisää klikkaamalla kuvaa.

Lehti 1/2019

OSJ sai tarmokkaan järjestösihteerin Tuula Laineesta. Lue lisää, klikkaa kuvaa.

Lehti 6/2018

Lue, mitä opettajaksi opiskelivat kokivat opintomatkallaan kuohuvassa Prahassa 1968. Klikkaa kuvaa, niin pääset lukemaan tekstin.

Lehti 5/2018

Syyskuussa vietettiin Helsingissä valtakunnallisia senioriopettajapäiviä. Ennen senioriopettajapäiviä oli OSJ:n koulutuspäivä, jossa yhtenä vierailijana oli kirjailija Virpi Hämeen-Anttila. Käy lukemassa tapahtumasta juttu. Klikkaa kuvaa.

 

Lehti 4/2018

Syksyn ensimmäisestä Senioriopettaja-lehdestä voimme lukea pohjoismaisten kollegojemme ajatuksia ja näemme tuokiokuvia OSJ:n järjestämistä pohjoismaisista päivistä.

Lue lisää, klikkaa kuvaa.

Ulla Rieland Tankasta nauttimassa Porvoon auringossa yhdessä OSJ:n hallituksen jäsenten Arja Jääskeläinen (keskellä) ja Arja Keltomäen kanssa. 

Lehti 3/2018

Kesäkuun Senioriopettajassa teemme matkan entisajan koulunkäyntiin. Oppaana on koulumuseota eläkepäivillään hoitava Arja Ahlsved.

Lue lisää, klikkaa kuvaa. 

 

Lehti 2/2018

Lue varatuomari Matti Norrin ohjeita siitä, millaisia asiakirjoja kannattaa laatia tulevien vuosiensa varalle. Klikkaa kuvaa. 

Lehti 1/2018

"Sivistys on erimielisyyksien ja erilaisuuden ymmärtämistä ja hyväksymistä. Se on kykyä toimia jonkin asian js ihmisten puolesta."

Lue lisää emeritusprofessori Juhani Aaltolan ajatuksia sivistyksestä ja opettajuudesta. Klikkaa kuvaa.

 

Lehti 6/2017
"Vanheneminen on erilaista kuin nuorena kuvittelee." Käy lukemassa filosofian tohtori Marja Saarenheimon ajatuksia vanhemisesta. Haastattelu on Senioriopettaja-lehdessä 6/2017.  

 Lue lisää, klikkaa kuvaa.

Lehti 5/2017
Käy lukemassa, miten ekaluokan nassikasta tuli modernin kouluun luoja. Rehtori emeritus Arto Nykäsen haastattelu löytyy Seniorioriopettaja-lehdestä 5/2017.  Lue lisää, klikkaa kuvaa.

 

Lehti 4/2017
Käy lukemassa, miten teologian tohtori Niko Huttunen kumoaa väitteet siitä, että luterilaisuus näkyisi suomalaisessa yhteiskunnassa vain joissakin juhlahetkissä.

Lue lisää, klikkaa kuvaa. 

 

 

 

 

 

Lehti 3/2017

Joen Severin toiminnanjohtaja Tuula Jokiranta kannustaa perustamaan tietotekniikan opintopiirejä.

Lue lisää, klikkaa kuvaa.

 

Lehti 2/2017

Suomalaisen naisen ääni on ei aina ole kantanut historiankirjoituksiin. Puutetta paikkaamaan perustettiin Naisen Ääni -sivusto. Lue lisää, klikkaa tästä.

Lehti 1/2017

Etelä-Savossa alueen ammattikirjoittajien tekstejä heijastetaan valoteokseksi kaupunkitilaan. Hanke on osa Suomen 100-vuotisjuhlakampanjaa. Senioriopettaja Osmo Ukkosen teksti on mukana tässä valoteoksessa. Lue lisää, klikkaa tästä. 

 

 

 

 

 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki

020 748 9736 ja 020 748 9678
toimisto (at) osj.fi
Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.