Blogi 

Tervetuloa OSJ:n blogin pariin
Blogin kirjoittajat ovat OSJ:ssä aktiivisesti toimivia jäseniä. Aiheet ovat kirjoittajien itse valitsemia ja mielipiteet ovat kirjoittajien omia. Millaisia ajatuksia kirjoitus herätti? Voit jakaa ajatukseksi kommentoimalla. Kommenttisi, nimesi, sähköpostiosoitteesi näkyvät tällä blogi-sivustolla. Tietoja ei tallenneta. Voit jättää täyttämättä ne kohdat, joita et halua näkyviin tälle blogi-sivustolle.

Silloin ennen
11.12.2020 12:22

elimme tällä hetkellä vilkasta pikkujoulujen aikaa. Erilaiset yritykset, yhteisöt, järjestöt ja organisaatiot järjestivät jäsenilleen vapaamuotoisia jouluaiheisia tilaisuuksia, joissa voitiin unohtaa työt ja arki, ja valmistautua hiljalleen joulun tunnelmaan. Tänä vuonna korona on estänyt nämä mukavat kokoontumiset.

Ei ole suinkaan sama lauleskella etänä joululauluja, syödä kotiin toimitettua annosruokaa tai katsella ja kuunnella erilaisia ohjelmanumeroita. Siitä puuttuu kaikki sosiaalinen vuorovaikutus. Yhdessä olisi paljon hauskempaa.

Näitä miettiessä palasivat mieleen monet pikkujoulut, joita muistelen opettajaurani ajoilta. Nurmijärvellä OAJ:n paikallisyhdistyksellä oli aikoinaan tapana, että joku ns. suuri koulu huolehti vuorollaan ohjelmasta. Kerran olimme Hämeenlinnassa, siis todella Linnassa, jossa raitapukuiset vangit seurasivat  yläparvilta juhlivaa linnanväkeä, ja nautimme aikakauteen sopivaa ruokaa. Kukaan ei onneksi jäänyt tyrmään jouluksi.

Rajamäellä vietettiin upeaa kulttuurijuhlaa, jossa taitavat opettajat esittelivät osaamistaan. Vieläkin muistelen tippa silmässä kun Heikki ja Markku lauloivat eteeni polvistuen minulle hienon serenadin kera ruusujen. Olin silloin yhdistyksen puheenjohtaja.

Meidän koulumme (NYK) järjesti todellisen KUUSIjuhlan.  Eräs opettaja toi metsästään autokuormallisen kuusia, jotka istutettiin teknisissä töissä tehtyihin kuusenjalkoihin. Koulumme aula oli todellinen kuusimetsä, juhlasalissa pikkukuuset pöydillä ja isommat pöytien ympärillä. Valaistuksena ainoastaan kuusenkynttilät, toki sähköiset turvallisesti. Voisi sanoa että oli todellinen joulun tunnelma . Kotiin lähtiessä opettajat saivat ottaa kuusen kainaloonsa, näin tuli joulun kuusiongelmakin ratkaistuksi.

OAJ:n hallituskaudella muistan pikkujoulujen ohjelman harjoittelun hauskuuden. Oli tapana, että joka toinen vuosi ohjelman järjesti toimiston väki, joka toisena hallitus. Ja siihenhän me todella panostimme ja hauskaa oli. Luulisin, että myös katsojilla.

Me Hyvinkään-Nurmijärven senioriopettajat olemme juhlineet pikkujoulua joululaulajaisten merkeissä. Olemme yhdessä laulaneet joululauluja omien opettajiemme säestyksellä.  Ensin oli vetäjänä Ilmo ja nykyisin Liisan kokoama oma bändi.  Laulannan välillä olemme tankanneet maittavalla jouluaterialla. Tänä vuonna emme voineet laulaa, vaan osallistuimme yhteiseen joulukonserttiin, jota kaikki saattoivat seurata kotonaan turvallisesti.  Toivottavasti ensi vuonna taas voimme yhdessä laulaa!

Ei ainoastaan pikkujoulut harmita, vaan miten käy oikean JOULUN? Eihän joulu ole peruttu?! Moni on tottunut viettämään joulua perheen ja sukulaisten kanssa, nyt sitä on vietettävä monien rajoitusten keskellä. Minne voi matkustaa, ketä voi tavata, pitääkö isovanhempien viettää yksinäinen joulu? Näitä joudumme nyt miettimään. Riittääkö käsien pesu, maskien käyttö, hihaan yskiminen ja turvavälit? Tartunnan välttäminen ja sille altistaminen on kuitenkin kaikkein tärkeintä! Tuleehan joulu kuitenkin joka vuosi, toivottavasti ensi vuonna eletään taas normaaliaikaa!

Näitä vanhoja haikeana muistellen toivotan kaikille senioriopettajille mahdollisimman

HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA VUOTTA 2021!

Arja Jääskeläinen

OSJ:n hallituksen jäsen
Hyvinkään-Nurmijärven senioriopettajat ry:n puheenjohtaja

 


( Päivitetty: 11.12.2020 12:46 )<< TakaisinKommentti

Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Roskapostisuojaus: Paljonko on seitsemän plus yksi?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Kommentit

Mukava jouluinen juttu! Kiitos Arja

- Juhani S. <Juhani.suopanki@gmsil.com> - 11.12.2020 13:33

Kommentoi


 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki

020 748 9736 ja 020 748 9678
toimisto (at) osj.fi
Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.