Blogi

Blogin kommentointi
Kun kommentoit blogia, ota huomioon seuraavat seikat. Kirjoittamasi kommentti, nimesi, sähköpostiosoitteesi ja antamasi www-sivun osoite ovat julkisia ja näkyvät tällä blogi-sivustolla. Tietoja ei tallenneta mihinkään muuhun rekisteriin, joten ne näkyvät vain tällä sivustolla.

Kohdat eivät ole pakollisia. Voit jättää täyttämättä ne kohdat, joita et halua näkyviin tälle blogi-sivustolle.

 

Farkut
14.11.2019 10:04

Mikään ei ole ikuista eikä täydellistä. Kymmenkunta vuotta hyvin palvelleisiin farkkuihini ilmestyi polven yläpuolelle reikä. Mikä neuvoksi? Pyytäisinkö rouvaa paikkaamaan reiän vai ryhtyisinkö matkimaan nuorisoa? Rikkinäisissä vaatteissa julkisella paikalla kulkevia pidettiin ennen vähäosaisina, kun heillä ei ole varaa uusiin vaatteisiin, eikä taitoa paikata rikkinäisiä.

Minua oleellisesti nuoremmilla on farkkuhousuissaan molemmissa lahkeissa polven yläpuolella aukko. En tiedä, tehdäänkö se jo tehtaalla? Vai käyttääkö asianosainen saksia, syövyttäviä aineita vai mitä, saadakseen housut näyttämään repaleiselta. Tämä muotivillitys on jo kestänyt vuosikausia. Kun edellisistä farkuista kuluivat lahkeet puhki, niin näppärä vaimoni leikkasi ne irti. Sain hyvät shortsit.

Olen yrittänyt viimeinkin itsenäistyä vaatteiden hankinnassa. Ei oikein hyvältä näytä. Vielä täytyy ponnistella paremman lopputuloksen eteen. Kävin yksin ilman naisellista ohjausta ostamassa itselleni kauluspaidan. Kaupassa ei ollut myyjää, ja sain kaikessa rauhassa etsiä sopivan kokoista entisen väristä halvinta paitaa. Varmaankin tunsin itseni hoikaksi ohutkaulaiseksi nuorukaiseksi valintaa tehdessäni.

Kotona paitaa sovittaessani rouvan ilmeet olivat peruslukemilla. Siitä hänelle kiitos. Jos kaulus on liian pieni, niin ylänapin voi jättää auki ja kravatilla kiristää kauluksen oikeaan kokoon. Mutta en keksinyt, miten vatsan ympäryksessä tapahtunut mittavirhe korjataan. Napit menevät kyllä kiinni, mutta vähänkin kumartuessa välistä alkaa pilkottaa vatsa. Nuoriso ei tunne tästä tuskaa, mutta minulle se on ainakin vielä ylipääsemätön paikka. Napapaitakaan ei sovi tyyliini.

Suostuin rouvan ehdotukseen uusien farkkujen ostosta. Menimme yhdessä liikkeeseen, jossa asiantunteva myyjä oli heti käytettävissämme. Kerroin, että olemme liikkeellä tarkoituksella ostaa housut. Minulle tuli vaivaantunut olo, kun myyjä katsoi ensin pitkään keskivartaloani ja siirsi sitten katseensa hitaasti alaspäin. Hän oli kuitenkin kiinnostunut ostettavien housujen väristä.

Myyjä antoi halutun väriset farkut ja pyysi sovittamaan niitä. Hän oli todellinen asiantuntija. Vatsan ympärys oli kohdallaan ja samoin lahkeen pituus. Täydellistä palvelua. Mutta olisi pitänyt kokeilla, miten housut käyttäytyvät istuttaessa. Olen ihmetellyt miksi nuorten päällä farkut löpsöttävät niin, että kalsarit näkyvät ja joskus vielä muutakin. Nyt minullakin on sellaiset farkut.

Kotona voin pitää.
 

Pekka Koskinen
Kurikan senioriopettajien puheenjohtaja, OSJ:n hallituksen varapuheenjohtaja


( Päivitetty: 14.11.2019 10:09 )<< TakaisinKommentti

Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Roskapostisuojaus: Paljonko on kahdeksan plus viisi?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Kommentit

Yleensä Pekka vaatteet kutistuvat vasta ensimmäisen pesukonekäynnin jälkeen. Hauska huomata, että Sinulle kävi paitaostoksilla kuin naisille autokaupassa - myyjiä ei näy :)

- Hannu Salosta <hannu.eeva@salo.fi> - 14.11.2019 22:40

Hauskasti kerrottu tarina vaatekaupassa asioinnista miehen kokemana. Hienoa, että paidan valinta kuitenkin onnistui ja voit onnitella itseäsi: "Minä tein sen ". Kyllä meillä naisillakin virhevalintoja tulee niin, ettei juuri sovituskertaa enempää vaatetta päällensä laita ja harmituksia riittää,

- Anonyymi - 14.11.2019 14:01

Kiitos Pekka vaateostoskokemuksestasi. Tuntuu ihan tutulta. Itse olin ostamassa valkoista ns. juhlapaitaa ja olisin halunnut, että paidassa olisi vasemmalla puolella ns rintatasku. Mutta mikään ei ole niinkuin ennen - oli tyydyttävä taskuttomaan paitaan!

- Harry Myllymäki <harry.myllymaki@dnainternet.net> - 14.11.2019 12:59

Kommentoi


 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki

020 748 9736 ja 020 748 9678
seniorit (at) oaj.fi
Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.