Blogi

Blogin kommentointi
Kun kommentoit blogia, ota huomioon seuraavat seikat. Kirjoittamasi kommentti, nimesi, sähköpostiosoitteesi ja antamasi www-sivun osoite ovat julkisia ja näkyvät tällä blogi-sivustolla. Tietoja ei tallenneta mihinkään muuhun rekisteriin, joten ne näkyvät vain tällä sivustolla.

Kohdat eivät ole pakollisia. Voit jättää täyttämättä ne kohdat, joita et halua näkyviin tälle blogi-sivustolle.

 

Ilosia aikoja
08.12.2017 12:08

Sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty eli valmis. Ei ole sote eikä ole tämä blogikaan. Pyörittelen ajatuksia ja suunnittelen ja suunnittelen. Päädyin sitten ratkaisuun: lähden teatteriin.

Lastennäytelmiä on tullut katsottua vain vähän. Liekö syynä se, että on näytellyt heidän kanssaan koko virkauransa. Nyt rohkaisin mieleni. Teatteri Imatrassa esitettiin Mauri ja vähä-älypuhelin. Otsikko oli ainakin kohdallaan. Ystävyys, erilaisuus ja yksinäisyys ottivat askeleen kohti inhimillisyyttä ja elämän pieniä iloja. Oma puhelimeni ei muuttunut näytelmän tapaan huippuälypuhelimeksi ja hyvä niin, koska Suomen Kuvalehden mukaan (1.12.2017) älypuhelinriippuvuus näkyy aivoissa – voi aiheuttaa väsymystä ja ahdistusta. Iloitsen: jokin vaiva on vältetty.

Saman teatterin toinen näytelmä Ilosia aikoja, mielensäpahoittaja vei sitten aikaan, jossa elämme nyt tai kohta. Karvalakkimies haikailee mennyttä (kaikki oli paremmin) ja suunnittelee pitkän matkan päättymistä. Ilo korostuu silloin, kun hän naurahtaa elämänsä neljännen kerran. Tablettikin tulee tutuksi, vaikkei se ole se nieltävä. ”Nitro ja Imodium ovat. Hota on pulveri”.

Itse olen iloinnut työskentelystä erilaisten ihmisten ja yhteisöjen kanssa. Senioriopettajatoiminta saanee piristystä myös kohta päättyvästä jäsenhankintakampanjasta. Ehkä voisimme lainata Sanoma Median mainoskampanjaa: ”Tunnettuus – Kiinnostus – Haluttavuus – Toiminta!”

Toinenkin lainaus sallittaneen: ”Nyt Suomi on vauras yhteiskunta… On puhdas, kaunis luonto. Kaikki nämä meillä on, mutta missä ovat iloiset, tyytyväiset ihmiset?” (Tuulikki Toiviainen, Helsingin Sanomat 1.12.2017)

Lopuksi haluan toivottaa kaikille iloista seuraavaa 100 itsenäisyyden vuotta ja hyvää joulua sekä menestystä vuodelle 2018!

Ilon kautta!

Mauri Inkinen
OSJ:n hallituksen jäsen, Imatran Seudun Senioriopettajat ry:n puheenjohtaja

 


( Päivitetty: 08.12.2017 12:19 )<< TakaisinKommentti

Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Roskapostisuojaus: Paljonko on kuusi miinus neljä?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Kommentit

Oli ilo lukea tuotoksesi. Iloitkaamme kaikki siitä hyvästä, mikä ympärillämme vallitsee ja ottakaamme uusi vuosi vastaan avoimin ja luottavaisin mielin!

- Eija Aromaa <earomaa@gmail.com> - 12.12.2017 11:43

Kyllä on hyvä sielua, mieltä ja aivotoimintaa sekä "ruumista" haastaa vaikka kulttuuritarjonnalla. Ja kiitos sitähän löytyy Imatralta!

- Eija Keronen <eijakeronen@hotmail.com> - 9.12.2017 13:41

Näin saadaan iloa elämään kun sen osaa löytää ja sen osaa ottaa vastaan

- Arja J <arjajii@gmail.com > - 8.12.2017 12:50

Kommentoi


 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki

020 748 9736 ja 020 748 9678
seniorit (at) oaj.fi
Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.