Blogi

Blogin kommentointi
Kun kommentoit blogia, ota huomioon seuraavat seikat. Kirjoittamasi kommentti, nimesi, sähköpostiosoitteesi ja antamasi www-sivun osoite ovat julkisia ja näkyvät tällä blogi-sivustolla. Tietoja ei tallenneta mihinkään muuhun rekisteriin, joten ne näkyvät vain tällä sivustolla.

Kohdat eivät ole pakollisia. Voit jättää täyttämättä ne kohdat, joita et halua näkyviin tälle blogi-sivustolle.

 

Syksyn runsaudensarvi
09.09.2016 11:49

Postilaatikkoomme saapui kansalaisopiston uuden kauden ohjelma. Ehdin jo odotellakin sitä. Mistä johtuneekin, että kesän jälkeen alkaa kaivata säännöllisempää rytmiä? Ei kai vain liene jäänteitä entisestä elämästä?  

Mitä kaikkea opiston ohjelma taas sisältääkään! On ryhmiä kaikenikäisille, työssäkäyville ja eläkeläisille, miehille, naisille ja lapsille. Musiikkia, kädentaitoja, vieraita kieliä, runoja ja muuta kirjallisuutta, luentoja monista aiheista, lukematon määrä liikuntamuotoja ja vaikka mitä.

Ohjelmaa tutkiessa kuluu tovi jos toinenkin. Lähtisinkö samoihin piireihin kuin parina edellisenäkin vuotena vai ottaisinko alkavana kautena uudet aiheet? Viimevuotiset olisivat tietenkin tuttuja ja turvallisia. Niistä minä, muutaman vuoden takainen paluumuuttaja synnyinkylälleni, olen löytänyt monia uusia ystäviä.

Senioritanssi kiehtoo jälleen vastustamattomasti. Se oli minun viime vuoden löytöni. Edellisen vuoden mietin, uskallanko lähteä mukaan. Hyvä, kun uskalsin. Meitä oli alle parikymmentä 60-85-vuotiasta tanssijatarta, ei yhtään miestä. Jos tanssin kuvioissa tarvittiin ”poikapari”, laitettiin punainen nauha kaulaan – niin yksinkertaista se oli. Samalla tunnilla saattoi tanssia tyttönä ja poikana. Missään ei saa oheistuotteena niin paljon nauruterapiaa kuin tanssiryhmässä. Kun sekosi askeleissa – mitä jokaiselle tapahtui tuon tuostakin – nauroimme hillittömästi. Tanssi on tehokasta liikuntaa. Kova hiki tulee 90 minuutissa, vaikka kaikki rytmimme eivät olekaan viimeisimmän muodin mukaista salsaa. Siispä opiston kotisivut auki ja ilmoittaudun ensimmäiseksi Senioritanssi-ryhmään.

Seuraavaksi Seniorijumppa. Ilman maanantaiaamun liikuntaa ei mikään viikko aukene. Taitavan opettajan lempeästi kannustamina lähdemme vetreinä ja iloisina uuteen viikkoon.

Sitten vielä ihana ranskan kieli, jonka myös keksin aloittaa viime syksynä. Edellisen kerran olin ollut ranskan kurssilla parikymppisenä yliopistossa viitisenkymmentä vuotta sitten. Sen jälkeen olin vuosikymmenten mittaan pari kertaa kurssin aloittanut ja jouluun mennessä keskeyttänyt. Nyt mennään jo toiselle vuodelle!

Lisäksi haluan jatkaa kirjaston lukupiirissä. Siinä tulee luetuksi hienoja kirjoja, joita en itse lainkaan osaisi poimia hyllystä lainattaviksi. Ja riemukkaat kirjakeskustelut ovat kuukauden suola!

Jääkö kangaspuilla kudonta haaveeksi vielä tänäkin syksynä? Siltä näyttää, kun valitsin samat piirit kuin viime vuonna. Pitäähän sitä jotakin jättää tulevaisuudenkin varalle.

Värikästä syksyä senioriopettajille!

Terttu Möttönen

OSJ:n hallituksen jäsen, Saarijärven seudun opetusalan seniorit ry:n sihteeri
<< TakaisinKommentti

Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Roskapostisuojaus: Paljonko on kuusi miinus kolme?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Kommentit

Mikä kannustava ja iloinen viesti meille kaikille! Mahdollisuuksia on jokaiselle: aivot käyntiin kieliopinnoilla, keho täyteen virtaa liikkumalla ja käden taidot kunniaan käsitöiden avulla. Toivottavasti harrastus jatkuu vuodenvaihteen yli, ei liitytä siihen suureen keskeyttäjien joukkoon!

- Arja Sore <Ajsore@gmail.com> - 9.9.2016 18:11

Kommentoi


 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki

020 748 9736 ja 020 748 9678
seniorit (at) oaj.fi
Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.