Blogi

Blogin kommentointi
Kun kommentoit blogia, ota huomioon seuraavat seikat. Kirjoittamasi kommentti, nimesi, sähköpostiosoitteesi ja antamasi www-sivun osoite ovat julkisia ja näkyvät tällä blogi-sivustolla. Tietoja ei tallenneta mihinkään muuhun rekisteriin, joten ne näkyvät vain tällä sivustolla.

Kohdat eivät ole pakollisia. Voit jättää täyttämättä ne kohdat, joita et halua näkyviin tälle blogi-sivustolle.

 

Helmikuu ja vuosikokous
10.02.2015 14:04

Tämän kuun aikana yhdistykset valitsevat tulevat toimitsijat.  Vuosikokouksen osallistujamäärä on usein alhainen tavanomaisiin kokoontumisiin verrattuna. Pelko töille tuntemattomille joutumisesta – ehkä?  Vain kermaiset kylkiäiset saattavat parantaa osallistujatilannetta.

Yhdistyksemme eivät saa useiden muiden ikäjärjestöjen tavoin ”värillisiä rahakuoria”.   Toimintamme tukeutuu vahvasti jäseniemme ja heidän kumppaneittensa moninaiseen osaamiseen ja taitoon.  Nuo resurssit hyödyntämällä tuomme yhteisöömme väriä ja voimaa.   Miksi monet vain pitävät taitonsa visusti salassa? Ikäistemme kuorossa ei ole niin tärkeää kiitettävään tasoon kurkottaminen kuin yhteisestä musisoinnista nauttiminen vaikkapa hieman vajaalla kvartilla ja unohtelevalla kvintillä.  Toisin sanoa kaikki resurssit käyttöön. Jokaisen taitoa ja liikettä tarvitaan turvataksemme monipuolisen järjestötoiminnan. 

Helmikuu on myös yhteisvastuukuukausi. Oman kansalaisvelvoitteen voi hoitaa monin eri tavoin, kuten tuomalla toisille elämyksiä ja palveluja. Oma merkityksensä on myös tavanomaisella, aktiivisella osallistumisella. Se palkitsee järjestäjien valmistelutyön. Lounaspöytäkeskustelusta löytyy puhekumppani ja piristys yksin asuvalle. Sitä ei korvaa kotimedian kanavatarjonta.

Kuulemme sanottavan: ”En saa tuota Jussia liikkeelle.” No starttaa sitten itse.  Ei elämä rikastu sillä, että katselet sitä pelkästään Jussilan ikkunoista. Menköön ukko nimikkokuoroonsa, mutta valitse sinä oma menosi ja intressikohteesi.  Kumpikin palaatte silloin tuoreempana omaan arkeenne.  

Erityisesti tulee kokoontumissamme ottaa huomioon henkilöt, jotka tulevat mukaan ensimmäistä kertaa tai saapuvat paikalle kyselemättä kytkytseuraa. Toimintamme yksi päätavoitehan on lähimmäisiemme niin henkisestä kuin taloudellisesta hyvinvoinnista huolehtiminen.

Toivomme, että avaat taitojesi tallelokeron ja kilvoittelet nyt kiitettävään yhteisökäyttäytymiseen.   

Lykkyä tykö - muista, että aktiivisena korjaat aina tuleentuneimman sadon!  

Kari Jääskeläinen 
OSJ:n hallituksen jäsen ja Seinäjoen Senioriopettajien puheenjohtaja


( Päivitetty: 11.02.2015 11:39 )<< TakaisinKommentti

Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Roskapostisuojaus: Paljonko on yhdeksän plus yhdeksän?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Ei kommentteja
 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki

020 748 9736 ja 020 748 9678
seniorit (at) oaj.fi
Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.