Blogi 

Tervetuloa OSJ:n blogin pariin
Blogin kirjoittajat ovat OSJ:ssä aktiivisesti toimivia jäseniä. Aiheet ovat kirjoittajien itse valitsemia ja mielipiteet ovat kirjoittajien omia. Millaisia ajatuksia kirjoitus herätti? Voit jakaa ajatukseksi kommentoimalla. Kommenttisi, nimesi, sähköpostiosoitteesi näkyvät tällä blogi-sivustolla. Tietoja ei tallenneta. Voit jättää täyttämättä ne kohdat, joita et halua näkyviin tälle blogi-sivustolle.

Nettisivut ja bittiavaruus
17.12.2013 10:49 | Erkki Kukkonen, varapuheenjohtaja

Monet meistä muistavat Juhani Ahon lastun Siihen aikaan kun isä lampun osti. Kynttilävalo jäi unholaan, kun öljylamppu valaisi asunnon. Valoilmiö oli suorastaan häikäisevä entiseen verrattuna ja aiheutti uteliaiden kyläläisten kurkistelut sisätiloihin saakka.

Kun sähköt saatiin sotien jälkeen 1950-luvun alussa kotiseudulleni, oli ilmassa jo suuren valojuhlan tuntua. Me seniorikansalaiset, eläkeläiset, edustamme Suomessa sellaista sukupolvea, että olemme saaneet nähdä ja kokea monta ”lampun ostoa”. Sähköjen myötä kehityksen pyörä on rullannut yhä kiihtyvällä vauhdilla eteenpäin ja liidämme jo bittiavaruudessa valon nopeudella.

Opetusalan Seniorijärjestön sähköinen viestintä hyppää vuodenvaihteessa aivan uudelle tasolle, kun järjestömme verkko- eli kotisivut uudistuvat. Odotamme, että uusituilla sivuillamme jatkossa kävijöitä riittää.  OSJ:n tiedotustoiminta nopeutuu ja ajanmukaistuu. Muutama klikkaus omalla kotikoneella ja olet OSJ:n tietojen ytimessä. Hallitus hyväksyi kotisivujemme rakenteen joulukuun alussa pidetyssä kokouksessa. Toimisto voi nyt päivittää sivujemme sisältöjä. Tulevaisuudessa voimme hyödyntää järjestön viestinnässä kotisivujamme yhä enemmän. 

Uutuutena sivuillamme on blogi, ja tämä kirjoitukseni on ensimmäinen laatuaan. Palsta tarjoaa mahdollisuuden ajankohtaisten asioiden esille tuomiseen ja kommentointiin. Nähtäväksi jää, kuinka aktiivista ja innokasta bloggaamista sivuillamme tapahtuu.

Kaikessa viestinnässä on se heikkous ja puute, että lähettäessäsi viestiä et voi tietää, kuinka hyvin  tieto menee perille ja kuinka moni tiedon löytää tai ottaa vastaan. Usein viestimme jää leijailemaan bittiavaruuteen, vaikka oletamme kaikkien löytäneen sen.

Kummanko vastuulla tiedon perillemeno on, lähettäjän vai vastaanottajan? Olen sitä mieltä, että sisäänajovaiheessa vastuu on enemmän lähettäjän puoleisessa päässä, mutta myöhemmin jokaisen OSJ:n jäsenen ja koneenkäyttäjän on muistettava vilkaista edes viikoittain, mitä uutta sivuiltamme löytyy.

Tapaamisiin netissä OSJ:n sivuilla!


( Päivitetty: 18.12.2013 10:32 )

 - Erkki Kukkonen, varapuheenjohtaja

<< TakaisinKommentti

Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Roskapostisuojaus: Paljonko on yksi plus kahdeksan?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Kommentit

Hyvin sanottu

- Elmeri - 18.12.2013 10:36

Kommentoi


 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki

020 748 9736 ja 020 748 9678
toimisto (at) osj.fi
Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.