OSJ:n puheenjohtajasta julkaistiin kirja

Puheenjohtaja Erkki Kangasniemestä ilmestyi hänen 70-vuotispäivänään Martti Hellströmin ja Timo Kettusen toimittama kirja Erkki Kangasniemi, Kovan pelin taktikko.

Kirja kertoo Kangasniemestä ja hänen vaiheistaan suomalaisen ammattiyhdistysliikkeen syövereissä. Kirjan lopussa on epilogina myös tietoa OSJ:stä.

Kirjasta on luettavissa monia ajankohtaisia teemoja sopimusyhteiskunnasta. Hellströmin mukaan Kangasniemen kuvaamat 1990-luvun tiukat väännöt muistuttavat valitettavasti liiankin paljon aikaa, jota elämme juuri nyt.

–Vaikka luvassa on herkullisia paljastuksia salaisista neuvotteluista, kirja ei ole skandaalikirja, painottaa Hellström.

Kirja ei ole myöskään perinteinen muistelmateos, vaikka se eteneekin kronologisesti. Pitkin matkaa on mukana eri tahojen kertomuksia sattumuksista ja tapahtumista.

­–Kiinnostavinta kirjassa on itse päähenkilö. Hänen tarinansa villistä koululaisesta kovan pelin taktikoksi ja 120 000 opettajan pitkäaikaiseksi järjestöjohtajaksi, kertoo Martti Hellström.

Kirjan toimittajat ovat haastatelleet päähenkilöä ja käyttäneet laajaa arkistomateriaalia.

Toimittajat ovat koostaneet myös yhteenvetoja Kangasniemen puheenjohtajakausien keskeisistä teemoista. Näin kirja avaa uusia näkökulmia suomalaisen koulun kehitykseen.

Kangasniemi vaikutti pitkään mm. Opetusalan Ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtajana, Akavan ensimmäisenä varapuheenjohtajana ja neuvottelujärjestö Jukon puheenjohtajana.  Hän oli ainoana liittojohtajana allekirjoittamassa kaikkien noiden vuosien tupot.

OSJ:n puheenjohtajaksi Erkki Kangasniemi valittiin keväällä 2013.

Kirjan toimittajat Martti Hellström (kuvassa oikealla.) ja Timo Kettunen (kuvassa vasemmalla) työstivät kirjaa tiukassa aikataulussa, jotta se ilmestyi Erkki Kangasniemen 70-vuotispäiväksi.  

Kirjassa on eri henkilöiden muistikuvia Erkki Kangasniemestä. Siirry lukemaan katkelmia niistä klikkaamalla tästä linkistä. >>.


« Takaisin

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki

020 748 9736 ja 020 748 9678
seniorit (at) oaj.fi
Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.